• NYHEDER

Nyheder

NFC VS RFID?

 https://www.uhfpda.com/news/nfc-vs-rfid/

RFID (Radio Frequency Identification), dets princip er den ikke-kontakt datakommunikation mellem læseren og tagget for at opnå formålet med at identificere målet.Så længe det er en radiofrekvensmetode, og kan identificeres på denne måde, tælles det som en RFID-kategori.Ifølge frekvensen kan den generelt opdeles i lav frekvens, høj frekvens, ultra høj frekvens, 2,4G og så videre.RFID er meget udbredt, med typiske applikationer, herunder dyrestyring, køretøjsstyring, produktionslinjeautomatisering, asset management, personalestyring og smart medicinsk behandling.

NFC (Near Field Communication) teknologi startede meget senere end RFID.Det var en kortdistance trådløs kommunikationsteknologi, der hovedsageligt blev promoveret af Philips, Nokia og Sony omkring 2003. Det er en kortdistance, ikke-kontakt kommunikationsmetode.Driftsfrekvensen er 13,56MHz, og kommunikationshastigheden er 106kbit/sek. til 848kbit/sek.Gennem mobiltelefonen som transportør kombineres den kontaktløse IC-kortapplikation med mobiltelefonen, og de tre applikationstilstande kort, læser og punkt-til-punkt bruges til at realisere mobilbetaling, industriapplikation, punktudveksling, elektronisk billetsalg , identitetsgenkendelse, anti-forfalskning, reklame osv.

RFID betyder simpelthen at tilslutte et RFID-kredsløb, der indeholder en RFID-radiofrekvensdel og en antennesløjfe til en vare.Efter at genstanden, der bærer RFID-mærket, kommer kunstigt ind i det specifikke magnetfelt, der er indstillet, vil det udsende et signal med en bestemt frekvens, ogRFID-læserkan få oplysningerne skrevet på varen før.Det er lidt ligesom mærket, der hænger om halsen på medarbejderen, og du er hans vejleder.Når han kommer ind i din synslinje, kan du kende hans navn, beskæftigelse og andre oplysninger, og du kan omskrive indholdet af hans badge.Hvis RFID er, at en person bærer et badge, så andre kan forstå ham, så er NFC, at to personer bærer badges, og de kan vilkårligt ændre indholdet på badgen efter at have set hinanden, og ændre informationen modtaget af den anden part.NFC og RFID ligner hinanden på det fysiske plan, men de er faktisk to helt forskellige felter, fordi RFID i bund og grund er en identifikationsteknologi, mens NFC er en kommunikationsteknologi.De specifikke forskelle afspejles i følgende aspekter

1. Driftsfrekvens: NFC-frekvensen er fastsat til 13,56MHz, mens RFID inkluderer aktiv (2,4G, 5,8G), semi-aktiv (125K, 13,56M, 915M, 2,4G, 5,8G) og passiv RFID.Det mest almindelige erpassiv RFID, som kan opdeles i lavfrekvente (125KHz/134,2KHz), højfrekvente (13,56MHz) og ultrahøjfrekvente (860-960) frekvensbånd efter frekvens.

2. Arbejdstilstand: NFC integrerer kontaktløs kortlæser, kontaktløs kort og peer-to-peer funktioner i en enkelt chip, mens rfid skal bestå af en læser og et tag.RFID kan kun realisere læsning og bedømmelse af information, mens NFC-teknologi lægger vægt på informationsinteraktion.NFC understøtter både læse-skrivetilstand og korttilstand;i RFID er kortlæseren og det kontaktløse kort to uafhængige enheder og kan ikke skiftes.NFC understøtter P2P-tilstand, RFID understøtter ikke P2P-tilstand.

3. Arbejdsafstand: Arbejdsafstanden for NFC er teoretisk 0 ~ 20 cm, men i realiseringen af ​​produktet, på grund af brugen af ​​speciel strømundertrykkelsesteknologi, er arbejdsafstanden kun 0 ~ 10 cm, for bedre at sikre sikkerheden af virksomheden;Da RFID har forskellige frekvenser, varierer dens arbejdsafstand fra et par centimeter til snesevis af meter.

4. Standardprotokol: Den underliggende kommunikationsprotokol for NFC er kompatibel med den underliggende kommunikationsstandard for højfrekvent RFID, det vil sige kompatibel med ISO14443/ISO15693-standarden.NFC-teknologien definerer også en relativt komplet protokol for øvre lag, såsom LLCP, NDEF og RTD osv., mens RFID-protokollen kan understøtte ISO 11784&11785, ISO14443/ISO15693 og EPC C1 GEN2/ISO 18000-6C og andre standarder iht. forskellige frekvenser.Selvom NFC- og RFID-teknologi er forskellige, er NFC-teknologi, især den underliggende kommunikationsteknologi, fuldt ud kompatibel med højfrekvent RFID-teknologi.Derfor kan NFC-teknologi også bruges i anvendelsesområdet for højfrekvent RFID.

5. Applikationsretning: RFID bruges mere i produktionslinjer, lagerlogistik, asset management og andre applikationer, mens NFC arbejder med adgangskontrol, buskort, mobilbetaling mm.

Shenzhen Handheld-Wireless Technology Co., Ltd.integrerer R&D, produktion, salg og eftersalgsservice.Det har været fokus på at levere tilpassetRFID håndholdt hardwareog softwaretjenester til logistik, lager, detailhandel, fremstilling, medicinsk, militær og andre områder for at fremme den overordnede udvikling af IOT-industrien i mange år.


Indlægstid: 28. oktober 2022